Getostpaj med körsbärstomater
Getost smakar mindre syrligt än fetaost och passade riktigt bra i denna vegetariska paj. Jag använde mig av Zetas getost som är precis som fetaost i konsistensen, men det går lika bra med mjuk getost, t ex Chevré.
GETOSTPAJ MED KÖRSBÄRSTOMATER
4 portioner
Pajdeg:
50 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kvarg
Fyllning:
1/2 purjolök
1/2 zucchini
1 ask (250 g) körsbärstomater
150 g getost
3 ägg
2 dl mjölk
Nyp ihop smör och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt kvargen och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga skalet med en gaffel. Låt stå kallt i ca 30 min.
Tips! Pajdeg gjord på kvarg är väldigt lätthanterlig och kan med fördel kavlas ut innan den placeras i pajformen.
Värm ugnen till 200 grader och förgrädda pajskalet i 5-10 min, det behöver inte få någon färg.
Skölj och skiva purjolök och zucchini.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och fräs först purjolöken och sedan zucchinin i några minuter. Salta och peppra. Fördela de frästa grönsakerna jämnt i pajskalet.
Skölj tomaterna och halvera dem. Lägg dem i pajskalet med snittytan uppåt.
Skär getosten i tärningaroch lägg i pajskalet eller smula den direkt över pajen.
Vispa ihop ägg och mjölk och smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen.
Grädda mitt i ugnen, ca 30-40 min eller tills att äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
GETOSTPAJ MED KÖRSBÄRSTOMATER
4 portioner
Pajdeg:
50 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kvarg
Fyllning:
1/2 purjolök
1/2 zucchini
1 ask (250 g) körsbärstomater
150 g getost
3 ägg
2 dl mjölk
Nyp ihop smör och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt kvargen och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga skalet med en gaffel. Låt stå kallt i ca 30 min.
Tips! Pajdeg gjord på kvarg är väldigt lätthanterlig och kan med fördel kavlas ut innan den placeras i pajformen.
Värm ugnen till 200 grader och förgrädda pajskalet i 5-10 min, det behöver inte få någon färg.
Skölj och skiva purjolök och zucchini.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och fräs först purjolöken och sedan zucchinin i några minuter. Salta och peppra. Fördela de frästa grönsakerna jämnt i pajskalet.
Skölj tomaterna och halvera dem. Lägg dem i pajskalet med snittytan uppåt.
Skär getosten i tärningaroch lägg i pajskalet eller smula den direkt över pajen.
Vispa ihop ägg och mjölk och smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen.
Grädda mitt i ugnen, ca 30-40 min eller tills att äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
Kommentarer
Postat av: Mikaela
Oj oj vad du blivit aktiv här :P
Postat av: Mikaela
Ja det kan du göra heh :D
Trackback