Brutti e buoni (fula och goda)

I Laga Lätt nr 1 2011 fanns det ett recept på mandelkakor som jag var tvungen att prova, med några modifikationer. Sötmandeln skulle egentligen skållas och skalas men det orkade jag inte. Dessutom är det nyttigare med skalet kvar! Sen skulle man även ha i fem bittermandlar, som först skulle kokas i fem min, men det skippade jag också. Ibland blir man lat! :P I vilket fall som helst blev resultatet ett gäng sega och goda kakor som smakade lite som pavlova enligt min bror! Kommer definitivt göras fler gånger.



BRUTTO E BUONI

ca 20 kakor

200 g sötmandel
1 1/2 dl strösocker
2 äggvitor
rivet skal från 1/2 citron
florsocker

Sätt ugnen på 250 grader. Rosta mandlarna i ugnen 5-7 min, se upp så att de inte bränns!

Sänk värmen till 150 grader. Finhacka eller mixa mandeln och blanda med strösockret.

Vispa äggvita och citronskal till fast maräng. Vänd ihop med de hackade mandlarna.

Klicka ut ca 1 msk stora kakor på bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda kakorna ca 20 min. Låt svalna.

Pudra över florsocker innan servering.

Smoothies...

... är ju så himla gott! Har ätit det nästan varje dag den senaste veckan. 1 banan, ca 1/2 -1 dl frysta bär, ca 1 dl mjölk (havredryck eller sojadryck) och ca 1 msk lönnsirap/flytande honung mixas ihop under någon minut och vips har man en härlig smoothie! Vet inte om det är tack vare att jag använder laktosfri mjölk och mixar ganska länge (har hört att det är lättare att skumma laktosfri mjölk än vanlig mjölk), men mina smoothiesar har alla blivit sjukt fluffiga och krämiga i konsistensen. Jättegott!




RSS 2.0
Matbloggstoppen