Farmors vitlökssill

Mycket av mitt matlagningsintresse kommer nog från farmor. Hon har alltid tyckt om att laga mat och har genom åren hunnit samla på sig en hel del bra recept. Just det här kommer från något gammalt nummer av Hemmets Journal som farmor har prenumererat på i mer än 50 år. Inte illa. Vitlökssillen är lika god till midsommar som till påsk och jul!




FARMORS VITLÖKSILL
4 portioner

2 burkar matjessill
1 liten rödlök
1 klyfta vitlök (också ganska liten)
2 dl créme fraiche, gräddfil eller matlagningsyoughurt
persilja (+ dill och gräslök om det finns hemma)

Låt matjessillen rinna av ordentligt. Dutta gärna bitarna med hushållspapper så att all vätska försvinner. Dela eventuellt varje bit på längden så att du får smalare bitar.

Hacka rödlöken fint och blanda med créme fraiche, vitlök och persilja.

Varva sill och sås på ett uppläggningsfat/skål och låt stå i kylen tills det är dags för servering.

RSS 2.0
Matbloggstoppen