Mandelsmör

På grund av jordnötsallergi har jag aldrig kunnat smaka på jordnötssmör som verkar så gott. Men nu har jag hittat det perfekta substitutet - mandelsmör! Har man bara en matberedare går det enkelt att göra. Och fy vad gott det är. En burk tar slut alldeles för fort. :D



MANDELSMÖR
200 g sötmandel
1 msk rapsolja
1 msk farin- eller råsocker
1-2 krm havssalt

Rosta mandeln i en 200 grader varm ugn i 7-10 min. Rör om någon gång under tiden. Var uppmärksam de sista minuterna så att mandeln inte bli bränd. Låt mandeln svalna något.

Mixa mandeln i en matberedare tills du får en smörig och i princip alldels slät konsistens. Detta tar ett par minuter så ha tålamod.

Blanda i oljan och sockret och mixa några sekunder till.

Smaka av med salt.

Färdigt!

Förvara i kylskåp.

RSS 2.0
Matbloggstoppen