Tonfisksås med basilika och tomat

Tonfisk på burk har aldrig varit en favorit, men eftersom jag har en kompis som är tokig i det bestämde jag mig för att ge det (ännu) en chans. För att vara på den säkra sidan valde jag inte den billigaste sorten utan körde på ICA:s tonfisk.

Resultatet blev en variant av ett recept jag provade för några år sedan, men istället för vanlig tomatsås som bas använde jag färska tomater och cremé fraiche. Det blev supergott!



TONFISKSÅS MED BASILIKA OCH TOMAT

3-4 portioner

1-2 burkar (á 150 g) tonfisk i vatten
250 g färska champinjoner
3 tomater
2 dl lätt créme fraiche
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk basilika
salt och peppar

Häll av spadet från konserverna. Skiva champinjonerna och tärna tomaterna.

Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek champinjonerna tills de börjar knäppa i dem.

Tillsätt tomaterna och créme fracihen. Pressa ner vitlöken och smula ner basilikan. Låt koka 5-10 min, tomaterna ska hinna bli lite mjuka.

Rör ner tonfisken och låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Klart! Servera med nykokt pasta. Olivolja är gott till.

Allergiinformation:
  • Naturligt fri från gluten och ägg.
  • Gör laktosfri: Använd laktosfri créme fraiche.
  • Gör mjölkproteinfri: Byt ut créme fraichen mot mjölkfritt alternativ, t ex havrebaserad matlagningsgrädde. Tillsätt eventuellt några droppar citronsaft för att göra såsen mer syrlig.

RSS 2.0
Matbloggstoppen