Lövbiffsgryta med svamp, grönsaker och dijonsenap
I veckan hade de superpriser på svenskt ekologiskt kött i affären så jag passade på att fylla frysfacket med bland annat grytbitar och blandfärs! Av lövbiffen som jag också köpte blev det denna enkla och supergoda höstgryta.
LÖVBIFFSGRYTA MED SVAMP, GRÖNSAKER OCH DIJONSENAP
5-6 portioner
400-500 g lövbiff
8-10 champinjoner
1 morot
1 liten purjolök
1 röd paprika
2 dl lätt cremé fraiche
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
1/2 tsk sambal oelek
3-4 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
salt, nymalen svartpeppar
Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor. Borsta champinjonerna och dela varje svamp i fyra bitar. Skär moroten och paprikan i jämnstora bitar. Skölj och skär purjolöken i skivor.
Hetta upp lite matfett i en stekpanna och bryn lövbiffen i omgångar. Salta och peppra och lägg över på en tallrik.
Stek morotsbitarna och champinjonerna i lite matfett tills det knäpper i svampen. Tillsätt purjolök och paprika och stek någon minut till. Tag sedan upp allt ur stekpannan.
Blanda cremé fraiche, vatten, dijonsenap, sambal oelek och tomatpuré i stekpannan. Pressa ner vitlöken. Låt koka upp.
Tillsätt köttet och grönsakerna och låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris, pasta eller potatis och gärna en grönsallad!
Allergiinformation:
LÖVBIFFSGRYTA MED SVAMP, GRÖNSAKER OCH DIJONSENAP
5-6 portioner
400-500 g lövbiff
8-10 champinjoner
1 morot
1 liten purjolök
1 röd paprika
2 dl lätt cremé fraiche
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
1/2 tsk sambal oelek
3-4 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
salt, nymalen svartpeppar
Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor. Borsta champinjonerna och dela varje svamp i fyra bitar. Skär moroten och paprikan i jämnstora bitar. Skölj och skär purjolöken i skivor.
Hetta upp lite matfett i en stekpanna och bryn lövbiffen i omgångar. Salta och peppra och lägg över på en tallrik.
Stek morotsbitarna och champinjonerna i lite matfett tills det knäpper i svampen. Tillsätt purjolök och paprika och stek någon minut till. Tag sedan upp allt ur stekpannan.
Blanda cremé fraiche, vatten, dijonsenap, sambal oelek och tomatpuré i stekpannan. Pressa ner vitlöken. Låt koka upp.
Tillsätt köttet och grönsakerna och låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris, pasta eller potatis och gärna en grönsallad!
Allergiinformation:
- Fri från gluten och ägg.
- Gör laktosfri: Stek i rapsolja och använd laktosfri cremé fraiche.
- Gör mjölkproteinfri: Stek i rapsolja och byt ut ctemé fraichen mot mjölkfrtt alternativ, t ex havrebaserad matlagninsgrädde. Tillsätt eventuellt några droppar citronsaft för att göra såsen mer syrlig.
Kommentarer
Postat av: Tara
Vad fin blogg du har och vad goda dina gratinerade och fyllda zucchinihalvor ser ut:D
Postat av: Kristina
Schysst design du har på din blogg. Har du gjort den själv? Riktigt snyggt i alla fall!
Postat av: Michelle
Jag tycker att det är rätt svårt att göra en bra design till sin sida - hur har du burit dig åt? Du har ju en jättefin sida!
Trackback