Marinerade bönor
Jag älskar bönor! De passar till det mesta men fungerar också riktigt bra som huvudingrediens. Den här gången provade jag att marinera dem och servera dem i pitabröd tillsammans med avokado, körsbärstomater, röd lök och fetaost. Snabblagat och jättegott!
MARINERADE BÖNOR
ca 5 dl kokta kidneybönor (2 burkar/förpackningar)
1 dl oliv- eller rapsolja
3/4 dl vitvinsvinäger
1 tsk farinsocker
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk oregano
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
salt, svartpeppar
Blanda samman olja, vinäger, socker, vitlök, oregano, paprikapulver och tomatpuré i en rymlig skål. Rör ner bönorna och smaka av med salt och peppar.
Marinerade bönor håller cirka en vecka i kylskåp.
Allergiinformation:
MARINERADE BÖNOR
ca 5 dl kokta kidneybönor (2 burkar/förpackningar)
1 dl oliv- eller rapsolja
3/4 dl vitvinsvinäger
1 tsk farinsocker
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk oregano
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
salt, svartpeppar
Blanda samman olja, vinäger, socker, vitlök, oregano, paprikapulver och tomatpuré i en rymlig skål. Rör ner bönorna och smaka av med salt och peppar.
Marinerade bönor håller cirka en vecka i kylskåp.
Allergiinformation:
- Marinerade bönor är naturligt fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Trackback