Tonfiskröra med salladslök

Jag har helt ändrat uppfattning om tonfisk. Det mättar bra och passar perfekt i lunchlådan. Den här röran gick fort att slänga ihop. Perfekt när man har bråttom eller när man kommer på att man måste ha med sig mat till jobbet/skolan dagen därpå.

Jag älskar pasta så det blev mitt tillbehör, men röran passar till det mesta.



TONFISKRÖRA MED SALLADSLÖK
3-4 portioner

1 burk (2 dl) lätt creme fraiché, gräddfil eller matlagningsyoghurt
2-3 msk majonnäs
2 burkar (á 150 g) tonfisk i vatten
3-4 stjälkar salladslök
örtsalt, svartpeppar
1-2 msk färskpressad citronsaft

Blanda lätt creme fraiché och majonnäs i en skål. Häll av spadet från konserverna och rör ner tonfisken. Skölj salladslöken och klipp (eller skär) ner den i röran. Smaka av med örtsalt, svartpeppar och färskpressad citronsaft.

Allergiinformation:
  • Naturligt fri från gluten.
  • Innehåller mjölkprotein.
  • Gör laktosfri: Använd laktosfri creme fraiché. Kontrollera majonnäsen.
  • Gör äggfri: Uteslut majonnäsen eller använd äggfri majonnäs.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0