Tonfiskröra med salladslök
Jag har helt ändrat uppfattning om tonfisk. Det mättar bra och passar perfekt i lunchlådan. Den här röran gick fort att slänga ihop. Perfekt när man har bråttom eller när man kommer på att man måste ha med sig mat till jobbet/skolan dagen därpå.
Jag älskar pasta så det blev mitt tillbehör, men röran passar till det mesta.
TONFISKRÖRA MED SALLADSLÖK
3-4 portioner
1 burk (2 dl) lätt creme fraiché, gräddfil eller matlagningsyoghurt
2-3 msk majonnäs
2 burkar (á 150 g) tonfisk i vatten
3-4 stjälkar salladslök
örtsalt, svartpeppar
1-2 msk färskpressad citronsaft
Blanda lätt creme fraiché och majonnäs i en skål. Häll av spadet från konserverna och rör ner tonfisken. Skölj salladslöken och klipp (eller skär) ner den i röran. Smaka av med örtsalt, svartpeppar och färskpressad citronsaft.
Allergiinformation:
Jag älskar pasta så det blev mitt tillbehör, men röran passar till det mesta.
TONFISKRÖRA MED SALLADSLÖK
3-4 portioner
1 burk (2 dl) lätt creme fraiché, gräddfil eller matlagningsyoghurt
2-3 msk majonnäs
2 burkar (á 150 g) tonfisk i vatten
3-4 stjälkar salladslök
örtsalt, svartpeppar
1-2 msk färskpressad citronsaft
Blanda lätt creme fraiché och majonnäs i en skål. Häll av spadet från konserverna och rör ner tonfisken. Skölj salladslöken och klipp (eller skär) ner den i röran. Smaka av med örtsalt, svartpeppar och färskpressad citronsaft.
Allergiinformation:
- Naturligt fri från gluten.
- Innehåller mjölkprotein.
- Gör laktosfri: Använd laktosfri creme fraiché. Kontrollera majonnäsen.
- Gör äggfri: Uteslut majonnäsen eller använd äggfri majonnäs.
Kommentarer
Trackback