Rosmarinkryddad quinoasallad med bladspenat och avokado
Denna matiga sallad är naturligt fri från gluten (när den görs med quinoa), soja, ägg och nötter. Det går utmärkt att byta ut quinoan mot pasta, hirs (också naturligt glutenfritt), bulgur eller cous cous beroende på vad man föredrar och tål. Om fetaosten behöver uteslutas går det jättebra att ersätta den med exempelvis oliver.
ROSMARINKRYDDAD QUINOASALLAD MED BLADSPENAT OCH AVOKADO
4 portioner
2 dl quinoa, gärna röd
1 förpackning (100 g) färsk bladspenat
1 förpackning (250 g) körsbärstomater
2 st mogna avokado
1 burk (240 g) kidneybönor
150 g fetaost
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice eller vitvinsvinäger
2 krm rosmarin
½-1 tsk salt
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen och skölj den därefter snabbt i kallt vatten. Blanda ingredienserna till dressingen i en rymlig skål och rör ner quinoan. Skölj bladspenaten och halvera tomaterna, tärna avokadon och fetaosten och blanda ner i dressingen. Klar att servera.