Het korvstroganoff med två sorters bönor
HET KORVSTROGANOFF MED TVÅ SORTERS BÖNOR
6-8 portioner
1 gul lök
300-600 g kryddig korv, t ex chorizo
½ tsk sambal oelek
4 msk tomatpuré
½ dl stark ketchup eller chilisauce
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
2 burkar bönor (á 240 g), t ex kidneybönor och vita bönor
salt och peppar
Skala och hacka löken. Skär korven i lämpligt stora bitar. Hetta upp lite fett i en stekpanna och fräs löken mjuk.
Tillsätt därefter korven och låt den steka med några minuter så att den får färg.
Rör ner sambal oelek, tomatpuré, ketchup, matlagningsgrädde och mjölk och låt koka på medelstark värme i 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
Häll av spadet från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Tillsätt dem i såsen och låt stroganoffen koka ytterligare några minuter, tills bönorna blivit varma.
Servera med ris, kokt potatis eller pasta, gärna med en vitkålssallad till.
Allergiinformation:
- Gör glutenfri: Kontrollera innehållet i korven.
- Gör laktosfri: Stek i rapsolja eller mjölkfritt margarin. Använd laktosfri grädde och mjölk. Kontrollera innehållet i korven.
- Gör mjölkproteinfri: Stek i rapsolja eller mjölkfritt margarin. Byt grädde och mjölk mot mjölkfria alternativ, t ex havrebaserade produkter. Kontrollera innehållet i korven.
- Gör äggfri: Kontrollera innehållet i korven.
En lite annorlunda variant på korvstroganoff. Bönorna bidrar med protein och är dessutom rika på kostfibrer och vattenlösliga vitaminer. Det finns idag många korvsorter som är fria från gluten, laktos, mjölkprotein, sojaprotein och ärtprotein vilket gör dem lämpliga för många allergiker. Jag har valt att använda havrebaserade produkter till detta recept, men det går självklart att byta ut dem mot andra motsvarande alternativ om man vill.
GOO TT :D