Yoghurtpannacotta med björnbärskompott
Det här blev en riktigt gott. Receptet på pannacottan hittade jag i senaste numret av Buffé och kompotten fanns i kokboken Sveriges nya landskapsrätter som också är Icas påhitt. Gott, superfräscht och enkelt. Kompotten var god att äta med vaniljglass också. Inte så otippat. :)
YOGHURTPANNACOTTA
6-8 portioner
1 tsk gelatinpulver
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 tsk vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång
1 dl socker
2 dl yoghurt (ca 3%)
BJÖRNBÄRSKOMPOTT
1 paket frysta björnbär (250-300 g)
1/2 dl farinsocker
färskpressad juice av 1 lime
1 msk majsstärkelse + 1/2 dl vatten
Låt gelatinpulvret svälla i 1 msk kallt vatten 5 minuter.
Blanda grädde, mjölk, vaniljpulver och socker i en kastrull.
Koka upp och ta från värmen. Rör ner gelatinet.
Låt svalna något, i 5-10 min, och rör sedan ner yoghurten.
Fyll i 6-8 små glas eller formar och ställ i kylen att stelna minst fyra timmar.
Björnbärskompott: Tina björnbären lätt och koka dem med sockret i ca 3 min.
Tillsätt limejuice och eventuellt mer socker (bärens sötma kan variera).
Red med majsstärkelsen utrörd i vattnet och låt sjuda ytterligare 2 min. Låt svalna.
Toppa pannacottan med björnbärskompott före servering.
YOGHURTPANNACOTTA
6-8 portioner
1 tsk gelatinpulver
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 tsk vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång
1 dl socker
2 dl yoghurt (ca 3%)
BJÖRNBÄRSKOMPOTT
1 paket frysta björnbär (250-300 g)
1/2 dl farinsocker
färskpressad juice av 1 lime
1 msk majsstärkelse + 1/2 dl vatten
Låt gelatinpulvret svälla i 1 msk kallt vatten 5 minuter.
Blanda grädde, mjölk, vaniljpulver och socker i en kastrull.
Koka upp och ta från värmen. Rör ner gelatinet.
Låt svalna något, i 5-10 min, och rör sedan ner yoghurten.
Fyll i 6-8 små glas eller formar och ställ i kylen att stelna minst fyra timmar.
Björnbärskompott: Tina björnbären lätt och koka dem med sockret i ca 3 min.
Tillsätt limejuice och eventuellt mer socker (bärens sötma kan variera).
Red med majsstärkelsen utrörd i vattnet och låt sjuda ytterligare 2 min. Låt svalna.
Toppa pannacottan med björnbärskompott före servering.
Kommentarer
Postat av: Mika
nom nom nom
Postat av: Lina
gotte!
Postat av: Mika
hur funkar den där krämen du köpte på apoteket?
Postat av: Sofie
Ser jättegott ut!
Postat av: Filippa
Jag hittade din blogg av en ren slump och jag har läst några av dina inlägg - det märks att du gillar att blogga :)
Trackback