Polentakaka

Det här är en av mina absoluta favoritkakor. Den smakar härligt av mandel och citron och är dessutom naturligt glutenfri. Det enda som kan vara lite knepigt är att man måste ha tillgång till en mandelkvarn för att göra den. Absolut godast blir kakan när man serverar den tillsammans med en massa färska bär. Denna gång provade jag att ha lite blåbär i kakan, men kom fram till att både kakan och bären kommer mer till sin rätt om de serveras vid sidan om!



POLENTAKAKA


100 g oskållad sötmandel
1 2/3 dl socker
100 g smör eller margarin
2 ägg
rivet skal från en citron
3/4 dl polentagryn
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 1 1/2 liter med polentagryn.

Tvätta citronen i ljummet vatten och riv skalet, försök att inte få med något av det vita, det smakar beskt.

Mal sötmandeln med hjälp av en mandelkvarn.

Rör socker och fett poröst i en bunke och blanda sedan ner äggen.

Tillsätt mandelmjöl och rivet citronskal.

Blanda samman polentagryn, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.

Fördela smeten jämnt i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

Låt svalna och servera med bär, gärna många olika sorter.

Allergiinformation:
  • Fri från gluten.
  • Innehåller ägg.
  • Gör laktosfri: Använd laktosfritt eller mjökfritt margarin.
  • Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfrtt margarin.



Kommentarer
Postat av: Hannah

Gott det såg ut! Måste testa :)

2010-10-11 @ 10:04:44
URL: http://foodporn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0