Fikonbollar
Mycket kan man säga om tv-programmet "Du är vad du äter" men en del bra recept har Anna Skipper kommit med. Bland mina favoriter finns dessa supergoda och näringsrika fikonbollar. Originalreceptet förespråkar valnötter men sötmandel går minst lika bra. Fikonbollarna görs bäst med hjälp av en matberedare.
FIKONBOLLAR
40-50 st
200 g sötmandel eller valnötter
200 g fikon
200 g dadlar
100 g russin
1 msk kanel
1 cm finhackad färsk ingefära eller 1 tsk malen
saften från en lime
Garnering:
kokosflingor eller 100 g smält mörk choklad (gärna 70 eller 85% kakaohalt)
Hacka mandeln/valnötterna fint i en matberedare.
Tillsätt resten av ingredienserna, lite i taget, och kör tills du fått en väl blandad smet/deg.
Skölj händerna i kallt vatten (så klibbar det mindre) och rulla till små bollar.
Rulla bollarna i kokos eller doppa dem i smält choklad.
Förvara svalt i burk med tättslutande lock.
Allergiinformation:
FIKONBOLLAR
40-50 st
200 g sötmandel eller valnötter
200 g fikon
200 g dadlar
100 g russin
1 msk kanel
1 cm finhackad färsk ingefära eller 1 tsk malen
saften från en lime
Garnering:
kokosflingor eller 100 g smält mörk choklad (gärna 70 eller 85% kakaohalt)
Hacka mandeln/valnötterna fint i en matberedare.
Tillsätt resten av ingredienserna, lite i taget, och kör tills du fått en väl blandad smet/deg.
Skölj händerna i kallt vatten (så klibbar det mindre) och rulla till små bollar.
Rulla bollarna i kokos eller doppa dem i smält choklad.
Förvara svalt i burk med tättslutande lock.
Allergiinformation:
- Naturligt fria från gluten, laktos och mjölkprotein.
- Innehåller nötter/mandel.
Kommentarer
Trackback