Kladdig chokladkaka med bovetemjöl
Bovetemjöl är naturligt glutenfritt och fungerar alldeles ypperligt i kladdkaka. Använd mjölkfritt margarin och kontrollera innehållet i chokladen så har du en kaka som glutenintoleranta, laktosintoleranta och mjölkproteinallergiker kan äta. Enklare och godare kan det inte bli!
KLADDIG CHOKLADKAKA MED BOVETEMJÖL
2 ägg
2 dl socker
1 dl flytande mjölkfritt margarin
1 dl bovetemjöl
5 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g mörk choklad (gärna med 60–70% kakaohalt)
ev. kokosflingor till formen
Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, med bovetemjöl eller kokosflingor. Hacka chokladen grovt.
Vispa ägg och socker poröst och häll därefter i det flytande margarinet.
Blanda bovetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt så att eventuella klumpar försvinner och rör försiktigt ner i äggsmeten.
Blanda ner den hackade chokladen och häll över smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 15-18 min, beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt svalna. Servera med hallon (och vispad grädde till de som tål).
KLADDIG CHOKLADKAKA MED BOVETEMJÖL
2 dl socker
1 dl flytande mjölkfritt margarin
1 dl bovetemjöl
5 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g mörk choklad (gärna med 60–70% kakaohalt)
ev. kokosflingor till formen
Vispa ägg och socker poröst och häll därefter i det flytande margarinet.
Blanda bovetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt så att eventuella klumpar försvinner och rör försiktigt ner i äggsmeten.
Blanda ner den hackade chokladen och häll över smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 15-18 min, beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt svalna. Servera med hallon (och vispad grädde till de som tål).