Mandelsmör
På grund av jordnötsallergi har jag aldrig kunnat smaka på jordnötssmör som verkar så gott. Men nu har jag hittat det perfekta substitutet - mandelsmör! Har man bara en matberedare går det enkelt att göra. Och fy vad gott det är. En burk tar slut alldeles för fort. :D
MANDELSMÖR
200 g sötmandel
1 msk rapsolja
1 msk farin- eller råsocker
1-2 krm havssalt
Rosta mandeln i en 200 grader varm ugn i 7-10 min. Rör om någon gång under tiden. Var uppmärksam de sista minuterna så att mandeln inte bli bränd. Låt mandeln svalna något.
Mixa mandeln i en matberedare tills du får en smörig och i princip alldels slät konsistens. Detta tar ett par minuter så ha tålamod.
Blanda i oljan och sockret och mixa några sekunder till.
Smaka av med salt.
Färdigt!
Förvara i kylskåp.
MANDELSMÖR
200 g sötmandel
1 msk rapsolja
1 msk farin- eller råsocker
1-2 krm havssalt
Rosta mandeln i en 200 grader varm ugn i 7-10 min. Rör om någon gång under tiden. Var uppmärksam de sista minuterna så att mandeln inte bli bränd. Låt mandeln svalna något.
Mixa mandeln i en matberedare tills du får en smörig och i princip alldels slät konsistens. Detta tar ett par minuter så ha tålamod.
Blanda i oljan och sockret och mixa några sekunder till.
Smaka av med salt.
Färdigt!
Förvara i kylskåp.