Gräddsås med rosmarin och rosépeppar
Okej, jag är inte så bra på att blogga. Det går alldeles för lång tid mellan gångerna! Men här kommer i alla fall receptet på en sås jag gjorde för ett tag sedan. Sjukt god till ugnsstekt kalkonfilé som vi åt den med! Jag höftade lite när jag gjorde såsen så jag är inte hundra på proportionerna när det kommer till kryddorna. Ett tips är att stoppa i lite i taget och smaka av! Det gjorde jag. :)
GRÄDDSÅS MED ROSMARIN OCH ROSÈPEPPAR
4 portioner
2-3 dl (matlagnings)grädde
ca 1 dl steksky eller färdig buljong (kött, kyckling, grönsak, ta det du har hemma)
1-2 tsk farinsocker
1 tsk krossade rosépepparkorn
1 tsk rosmarin
salt
ev. 1-2 tsk maizenamjöl att reda såsen med
Låt grädde och steksky koka upp. Rör ner farinsocker, rosépeppar och rosmarin (smula den mellan fingrarna så kommer smaken fram mer). Låt koka några min. Smaka av med salt och ev. mer av kryddorna. Om du vill ha tjockare sås rör du ut maizenamjöl i lite kallt vatten och blandar ner det i såsen och låter den koka ytterligare ett par minuter. Klart!
Allergiinformation:
GRÄDDSÅS MED ROSMARIN OCH ROSÈPEPPAR
4 portioner
2-3 dl (matlagnings)grädde
ca 1 dl steksky eller färdig buljong (kött, kyckling, grönsak, ta det du har hemma)
1-2 tsk farinsocker
1 tsk krossade rosépepparkorn
1 tsk rosmarin
salt
ev. 1-2 tsk maizenamjöl att reda såsen med
Låt grädde och steksky koka upp. Rör ner farinsocker, rosépeppar och rosmarin (smula den mellan fingrarna så kommer smaken fram mer). Låt koka några min. Smaka av med salt och ev. mer av kryddorna. Om du vill ha tjockare sås rör du ut maizenamjöl i lite kallt vatten och blandar ner det i såsen och låter den koka ytterligare ett par minuter. Klart!
Allergiinformation:
- Gör glutenfrit: Kontrollera innehållet i buljongen.
- Gör äggfri: Kontrollera innehållet i buljongen.
- Gör mjölkproteinfri: Använd soja- eller havrebaserad matlagningsgrädde. Kontrollera innehållet i buljongen.
- Gör laktosfri: Använd laktosfri grädde.